top of page
  • Tommy Van Steenwinkel

Inschrijvingen 2023-2024

Beste


Op 1 september 2022 trad het nieuwe decreet inschrijvingsrecht in werking. Deze nieuwe inschrijvingsregels moeten komaf maken met het schoolkamperen en moeten ook de maximale keuzevrijheid van ouders helpen garanderen. Het decreet bepaalt dat overbevraagde scholen verplicht zijn om gebruik te maken van een digitaal aanmeldingssysteem. Dat wil zeggen dat je vooraf laat weten in welke school of scholen je jouw kind wil inschrijven.

Basisscholen die inschrijven via het centraal inschrijvingsportaal van de stad

Inschrijven kan om het even op welk moment, rechtstreeks via de school

Prizma - Sint-Pieter Emelgem (zowel voor de kleuterafdeling, als voor de lagere school) Prizma – Heilig Hart Prizma – De Stadsparel Prizma – Heilige Familie Prizma – Sint-Rafaël Freinetschool De Kleine Tovenaar

Inschrijven kan om het even op welk moment, rechtstreeks via de school

Inschrijven?

Van dinsdag 28 februari 2023 tot en met 21 maart 2023 moet je jouw kind aanmelden via het inschrijvingsportaal van de stad. De link naar het inschrijvingsportaal zal pas midden februari gedeeld kunnen worden. Deze zal bekendgemaakt worden door onze school alsook door de officiële kanalen van de stad. Vanaf 22 maart 2023 zullen de inschrijvingen toegewezen worden. Deze toewijzing gebeurt op basis van voorrangsgroepen (broers en zussen, kinderen van personeelsleden), schoolkeuzes en afstand tot aan de school.

Inschrijven kan om het even op welk moment, rechtstreeks via de school

We houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte. Indien hierover vragen zijn, aarzel niet om ons te contacteren.

Wil je onze school alvast beter leren kennen? Indien je kiest voor onze school, vinden wij het belangrijk dat je weet, wat je van ons mag verwachten. Daarom informeren wij jou graag over onze werking en onze visie, aansluitend voorzien we ook een rondleiding doorheen de school.


Meer info omtrent onze vrije plaatsen, kan je vinden op onze website: https://www.bssp.prizma.be/inschrijving

bottom of page