top of page
  • Ouderraad

Wie zijn wij?

Bijgewerkt op: 19 feb.

Beste ouders ,

Uit de tevredenheidsenquête van onze school bleek dat heel wat ouders niet zo bekend zijn met onze werking van de ouderraad. Daar hadden we graag wat verandering in gebracht.

Iedereen kent ons als de gemotiveerde ouders in rode polo’s op het schoolfeest of andere activiteiten. Maar wij doen zoveel meer dan enkel en alleen activiteiten organiseren. Wij staan de school financieel, maar ook ook fysiek bij.


Wie zijn we ?

We zijn een bende gemotiveerde ouders die zich belangeloos inzetten voor de school en al de kinderen. Elk doet wat hij/zij kan. Niets moet, geen verplichtingen! Soms hebben we met 2 uurtjes hulp genoeg (vrije helpers), maar we hebben ook leden die in werkgroepen alles in goede banen leiden. De ouderraad heeft ook een bestuur met een achttal gemotiveerde ouders die instaan voor de dagelijkse werking van de ouderraad (voorzitter, secretaris, penningmeester, materiaalmeesters,…) Zweet, slapeloze nachten, soms wat stress en chaos, nachtje doortrekken op de fuif, vlug nog met spoed een boodschap doen, vergaderen,… en soms eens een kater horen er allemaal bij. Maar vooral een hele toffe bende nieuwe vrienden krijg je er gratis bij: om het SIMPEL te zeggen: De chiro voor de grote mensen.


Wat realiseren we?

Ieder schooljaar investeren we 20% in de extra-muros kosten van uw kind. Dit betekent dat 20% van de kostprijs voor het zwemmen, de schoolreis, de zee -, bos -, en andere klassen,… betaald wordt door de ouderraad. Op deze manier kunnen we de kosten voor de ouders wat drukken. Daarnaast proberen we elk jaar de schoolomgeving wat aangenamer te maken.

De laatste jaren was dit onder andere: de gangen van de kleuterafdeling opfrissen en herschilderen, toiletten opfrissen of bijplaatsen, aankoop van nieuwe speeltuigen en opfrissen van de bestaande speeltuigen. Daarnaast ook verf aankopen en opnieuw schilderen van de tekeningen op de speelplaats, klusjesweek, er werd zelfs éénmalig per klas een budget van €500 voorzien voor aankoop van nieuw speelgoed of didactisch materiaal, …

De digitalisering optimaliseren in de school was een werk van enkele werkjaren. We hebben de smartboards , de iPads en tal van computers aangekocht, maar vooral ALLE klassen van WIFI voorzien. Dus we doen meer dan alleen wat pintjes tappen en tombola lotjes verkopen.Hoe realiseren we deze investeringen?

Door het schooljaar heen organiseren we allerlei activiteiten:

  • Emelgem Wandelt,

  • Emelgem Kaart,

  • Emelgem Kwist,

  • Emelgem Fuift,

  • Het schoolfeest,

Alsook een pannenkoekenverkoop die ons flink wat geld in het laatje bezorgd.


Wil je aansluiten bij onze ouderraad?

Geef ons een seintje via ouderraad.bssp@prizma.bebottom of page