top of page
  • Ouderraad

2021 06 - Ouderraadpraat

Bijgewerkt op: 11 jan.

Hallo,

hier zijn we weer met een up-date van onze ouderraad.

CORONA,… wie is het niet moe ?

Maar waar een wil is , is een weg !

Corona hield ons niet tegen!


We wilden dit schooljaar nog een activiteit organiseren. Maar coronaproof ? En vooral hoe?

Na enkele online vergaderingen kwamen we tot een project.

Een tapasbox om gezellig in de gezinsbubbel te aperitieven . Want zeg nu zelf, wat doe je in tijden van corona … ne aperitief drinken met een hapje. :-) En als extra nog wat financiële steun meepikken voor onze kas.

Alsook wilden we een gezinswandeling organiseren want door corona zijn we bijna professionele wandelaars geworden . (of zoals we het in de volksmond zeggen: straate tjoolders)

We deden in de loop der jaren al heel wat wandelzoektochten maar we wilden iets vernieuwend.

Na een rondje ideeën gooien kwamen we tot een ludieke oplossing een Waar is Wally zoektocht.

Met daarop al lachend gezegd of waar is Tommy!!

Na een nachtje slapen klonk dit nog niet zo slecht .

Mooi initiatief vd ouderraad , onze nieuwe directeur in de picture zetten . Zo geraken ook de kleuters vertrouwd met hun directeur.

Ook Gerni wijnen sponsorde een wijnpakket twv €25 voor de winnaar vh gezochte woord voor de wandelzoektocht. (het antwoord was : ouderpraat)

Via Lobke , een ouder die ontwerpt (Redlobster) konden we Tommy in waar is Wallystijl getekend krijgen. Ook ontwerpte Lobke GRATIS onze poster en flyers. BEDANKT Lobke en Gerni wijnen.

Soms is onze ouderraad echt een soap waard .

We hadden alles tot in detail geregeld en coronaproof op poten gezet . En toen kwam die nakende mini-lockdown (Paaspauze) op de vooravond van ons organisatie weekend. Na eerst de nodige drama met bijna ongeleverde posters en flyers wegens een defecte printer, dan een mini-lockdown die ons bijna stopte. Gelukkig hadden we een zeer vriendelijke tapas leverancier die tot 24 uur op voorhand annulatie vd tapas aanvaarde. Straks zaten we daar ...met 30 kilo feta, kaas, salami , hummus en dipsausjes .Soms kun je enkel nog lachen van miserie… Kalm blijven zegt onze voorzitter dan , ….een hysterische harem is voor hem ook niet altijd makkelijk. Is het niet Jurgen?

Uiteindelijk konden we onder druk vd avondklok op vrijdag 26 maart de tapasboxen samenstellen.

Coronaproof uiteraard ! En met veel goeste en gelach … want 30 kilo feta kaas en zongedroogde tomaten ingelegd in olie verscheppen in potjes zorgt niet alleen voor zachte huid maar ook voor grappige toestanden. Op vrijdagavond werden ook de nodige pijltjes en Tommy uitgehangen / verstopt langs de weg . Op zaterdag 27 maart ging de zoektocht dan van start. Na een uur kregen we een verontrustend telefoontje dat er nergens Tommy’s te vinden waren. STRESS , CHAOS , maar vooral kalm blijven . We contacteerden enkele mensen die reeds waren gestart en kregen bevestiging dat ze al meer dan de helft gevonden hadden. Ons verontrustend telefoontje kwam van Marty (lid ouderraad) , helaas heeft die tot op vandaag nog last vd feta olie … die zat blijkbaar tot in zijn ogen. Die heeft ook zijn naam in de groep gemaakt … (haha)

De tapasboxen waren een succes , we kregen veel felicitaties . Op enkele kleine beginnersfoutjes na , is dit vlot verlopen en vooral voor herhaling vatbaar.

Onze ouderraad sponserde ook 20% in de 2 daagse vd kleuterafdeling. Aangezien de schoolreis niet kon doorgaan organiseerde de kleuterafdeling zelf enkele leuke activiteiten in school . Kindermolen, springkastelen, eendjes vissen, frietjes eten, …


Onze belofte voor de pannenkoekenverkoop moest ook nog afgelost worden.

De kleuterafdeling kreeg hun dagje springkastelen vd ouderraad. Maar we waren gul… ze kregen er geen 3 met glijbaan maar liefst 4 springkastelen werden geleverd op school.

  1. Grote Winnaar 5A :ging op woensdag 16/6 naar jumpsquare.

  2. Klas 3B kreeg hun frietjes eten met de klas. Maar daar waren we ook gul en lieten hen frietjes in de frituur de Vijwege gaan eten.

  3. Klas 2B mocht gaan VRIJ zwemmen met hun klas . Wegens onderhoudswerken was het zwembad van Meulebeke niet beschikbaar maar dit losten we op . Ze mochten gaan zwemmen in het zwembad van Izegem met 2 zwembanen tot hun beschikking en de glijbaan.

BEDANKT om onze actie massaal te steunen! Zo konden wij deze dromen reeds waarmaken en onze toekomst plannen verder uitwerken.


Wij hopen op volgend schooljaar terug grotere plannen te kunnen smeden.

Hebt u ideeën voor leuke , nieuwe activiteiten of wilt u ons team vervoegen?

Geef ons een seintje - ouderraad.sintpietersschool@gmail.com

bottom of page