top of page
  • Ouderraad

2021 02 - Ouderraadpraat

Bijgewerkt op: 11 jan.

Hallo iedereen,


Waarmee zal ik beginnen? De laatste maanden was het enorm stil rond de ouderraad , hoewel corona al onze activiteiten bijna een jaar heeft stilgelegd blijven we niet stilzitten. Elk in ons eigen kot maar digitaal kunnen we toch nog brainstormen en in coronaproof-groepjes van vier kunnen we toch nog dingen realiseren.

Wat hebben we de laatste maanden uitgespookt ? Heel wat, helaas geen activiteiten of feestjes … maar we kunnen toch nog steeds onze school bijstaan.

  • Bestellen en verdeling van de pannenkoekverkoop met maar liefst 3449kg op de teller was dit een hele opgave om de bestelde pakken georganiseerd te laten ophalen. Daarnaast werd bijna een hele dag bedankingsstickers op onze pannenkoeken geplakt door onze leden.

  • Ook de intrede van de Sint had dit jaar hulp nodig. We moesten voorzien dat snoeppiet coronaproof de meer dan 400 snoepzakjes kon maken en dat alle snoepgoed aanwezig was. Snoeppiet had zich ergens wat mispakt met zijn bestelling en zo moesten we met enkele leden wat winkels doen om de tekort aan speculaas te voorzien. Maar eind goed al goed … Met de nodige zweet, drama en wat cava lossen wij dit altijd op. En met die avondklok was het dit jaar extra spannend voor de snoeppieten om op tijd klaar en thuis te geraken.

  • Zoals jullie ook weten kregen alle kindjes 1 (gratis) nieuw fluojasje met rits met logo van de school. We kochten er voor enkele jaren aan met een totale kostprijs van maar liefst €4500. Draag er alsjeblief zorg voor want daar hebben wij heel wat uren drankjes voor verkocht.

  • Ook wilden we al de vrijwilligers van onze school bedanken. Omdat onze bedankingsreceptie al 2 keer door corona werd geannuleerd, kochten we voor iedere vrijwilliger een bedanking aan: de leerkrachten, al onze leden en vrije helpers van de ouderraad, de gemachtigde opzichters en alle mensen van de fietspooling kregen een attentie. We zetten ze nog eens letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes .

BEDANKT vrijwilligers, jullie zijn goud waard.


Momenteel zijn we vooral bezig met brainstormen om nog een verkoopactie te voorzien die coronaproof kan verlopen. Zoals de cijfers er nu uitzien zal een activiteit er niet direct inzitten.


Maar laat ons hopen op volgend schooljaar! Die eerste “Emelgem Fuift” na de coronabevrijding zal legendarisch zijn! Onze polo’s en materiaalkelder liggen er troosteloos en verlaten bij. Maar onze motivatie zal ongezien zijn….

We hopen jullie op regelmatige tijdstippen met een nieuwsbrief verder op de hoogte te houden.


Groeten, De ouderraad Sint-Pieter en het team van de ouderraad

 

VOLG ONS op FACEBOOK: ouderraad Sint-Pietersschool

(gelieve de 2 toegangsvragen in te vullen , we zijn een gesloten groep)

Interesse om ons team te vervoegen als lid of vrije helper wanneer het u past.

Laat het ons weten via ons e-mailadres: ouderraad.sintpietersschool@gmail.com


bottom of page